© 2014 Edmunds Būmanis atgriezties

Veca, vēla (Ogas nobriest oktobrī), pašapputes šķirne.  Izmantojama galvenokārt apzaļumošanai, ierīkojot vīnogu stādījumus atklātās platībās arī kā aizsargbarjēra pret ZR – A sektora vējiem.

Ķekari vidēji, cilindriski, blīvi vidējā masa –120 g, lielākā 220 g.

Ogas vidējas , ieapaļas, ar zilgani violetu nokrāsu, klāta ar bagātīgu vaska kārtiņu. Miziņa ir blīva, stipra, viegli atdalās no mīkstuma: mīkstums gļotains, grūti atdalās no sēklām,  ar zemeņu aromātu. Cukuri labvēlīgos gados sasniedz 16 %, skābes –17–20 gr/l. Garša necila, saldenskāba Šķirne ļoti ražīga. Ogas izmantojamas konservēšanā un mājas vīna pagatavošanai. Gatavojot vīnu sulu  jāatšķaida ar ūdeni 1:2,5 vai 1:3. Var iegūt teicamas kvalitātes vīnu.

Dzinumi nobriest labi. Apgriež uz ziemu īsi, atstājot – 4 –6 pumpurus.

Ļoti izturīga pret sēņu slimībām. Salcietīga, nepiesegta iztur līdz –40°C salu. Augsnes ziņā mazprasīga. Labāk patīk viegli skābas augsnes.









Alfa