© 2014 Edmunds Būmanis atgriezties

Ļoti salcietīga, Usūrijas izcelsmes vīnoga. Vidēji agra šķirne

Spēcīga auguma. Šķirne pašauglīga. Labāk ražo lielos formējumos.

Var stādīt atklātās platībās izsiešanai uz špaleras.

Lapas ovālas, maz robotas, vidēji lielas.

Ķekari nelieli, koniski-cilindriski vai cilindriski (8–11 cm,.), irdeni.  

Ogas tumši zilas. Mīkstums skraukšķīgs, salds; sēklas nelielas. Cukuri 18–22%. Ogas piemērotas vīna pagatavošanai. Derīgas arī tiešajā lietošanā. Labs skābes līmenis.

Izturīga pret sēņu slimībām . Prakstiski nav jāmiglo.

Laba viengadīgo dzinumu nobriešana.

Augsta salcietība (–30°…–40ºC).  Uz ziemu pieaugušos krūmus nevajag segt. Kā raksta G.Dobelis: “Vēl neviens sals Latvijā to nav pieveicis” Mīl viegli skābas augsnes.











Hasanskij sladkij