© 2014 Edmunds Būmanis atgriezties

Šķirni selekcionējis A.Kuzmins. Tai ir īss veģetācijas periods - (ražas nobriešanai nepieciešamā aktīvo temperatūru summa- 2100°C), siltās vasarās pie dienvidu sienas ienākas augusta pirmajā dekādē. Augums vidējs, ražo bagātīgi. Šķirne pašapputes.   

Ķekari vidēji lieli, koniski, skraji, irdeni (līdz 14 cm garumā). Vidējais svars - 86 g, bet lielākais-250 g.

Ogas zili melnas, sulīgas, vidēji lielas, apaļas (līdz 18 mm diametrā, sver 1,92 g.) ar   saldeni skābu garšu. Mīkstums gaļīgi sulīgs. Cukuri 13,5%, skābes 0.54 g/l. No sulas var iegūt teicamu vīnu, kurš ātri nobriest.

Viengadīgo dzinumu  nobriešana apmierinoša. Rudenī apgriežot atstāj 6-8 pumpurus uz augļzara.

Izturīga pret sēņu slimībām vidēja. Jāmiglo pirms un pēc ziedēšanas.

Izceļas ar labu ziemcietību zemāk par –25ºC, ziemā tikai jāpieliec pie zemes.















Kuzminskij sinij (CĢL-02-5-43)