© 2014 Edmunds Būmanis atgriezties

Jauna galda vīnogu forma ar vidēju ienākšanās laiku (120 –125 dienas). Pie mums audzējama siltumnīcās. Vidēji spēcīga auguma pašapputes.

Ķekari lieli (līdz 1 kg.), cilindrokoniski, mēreni blīvi.

Ogas lielas (10 –11g), pagarinātas, baltas. Mīkstums un miziņa blīva ar harmonisku garšu.

Cukuri 16 -19%, skābes 5 –6 g/l.

Dzinumi nobriest labi. Uz augļdzinuma atstāj ne vairāk par 2 ķekariem. Slodze uz krūmu 30 –40 pumpuri. Rudenī apgriež atstājot 6 –8 pumpurus. Tā kā pumpuru ražība pie dzinuma pamatnes ir augsta, tad var apgriezt īsi, atstājot 3 –4 pumpurus.

Salcietība: –23 –26°C. Uz ziemu jāsedz.

Samērā izturīga pret mildiju, mazāk –pret oidiju, izturīga pret pelējko puvi.


Foto  no interneta



Novij podarok Zaporožju