© 2014 Edmunds Būmanis atgriezties

Agra pašapputes bezsēklu galda vīnogu forma ar ienakšanās laiku 115 –125 dienas (septembrī). Šķirne izceļas ar augstu ražību. Obligāti jānormē liekie ziedi un dzinumui.

Stādi sākumā attīstās lēni, pēc tam spēcīga auguma.

Ķekari lieli (400 –600 gr), koniski, visumā irdeni.

Ogas 18x16 mm, gaiši dzeltenas, ovālas ar vienkāršu harmonisku garšu. Cukuri 19 –21%, skābes 5 –7 g/l

Viengadīgie dzinumi nobriest labi. Pumpuri pie dzinumu pamatnes ir augstražīgi. Tādēļ augļdzinumus rudenī var apgriezt īsi, atstājot 2 –3 pumpurus uz augļdzinumu. Slodze uz krūmu 30 –45 pumpuru pie vidējas apgriešanas (6 –8 pumpuri) . Tieksme uz pārslodzi, tādēļ raža stingri jānormē (iesaku atstāt uz augļzara ne vairāk par 2 –3 ziedķekariem). Ražot sāk otrajā, trešajā gadā.

Izturība pret sēņu slimībām vidēja, nepieciešamam profilakstiska apstrāde ar Bordo šķīdumu pirms un pēc ziedēšanas.

Salcietība –25ºC. Uz ziemu var nesegt, bet dzinumi jānolaiž zemē.







Rusbols