© 2014 Edmunds Būmanis atgriezties

P.Sukatnieka šķirne. Izcelsme tāda pati kā Supagai, Sukribei (Madlen Anževīne un Dvietes zilā), tikai klāt nākuši Hamburgas Muskata (Vitis Vinifera) ziedputekšņi.        

Vidēji agra. Ziedi pašauglīgi. Ienākas septembra vidū.

Krūms vidēji liels. Salcietība līdz –25°C, bet sakņu rajonu uz ziemu būtu jānosedz. Nepatīk asie ZR, ZA sektora vēji. Ir jāsargā no tiem.

Ķekars vidēji liels, konisks, irdens. Ražība atkarīga no gada. Ķekaru daudzumu vēlams normēt. Ogas gaišas, ovālas un  saldas ar plūstošu mīkstumu. Šķīstošās sausnas 14,0 –18,6%. Raža nogatavojas agrāk par Veldzi. Ogas daļēji bezsēklu, tām plāna miza, nav transportējamas.

Izturība pret sēņu slimībām pazemināta, jāmiglo pirms un pēc ziedēšanas un vēl jāatkārto trešo un ceturto reizi ik pēc  10 dienām

Zari nobriest samērā labi. Rudenī jāapgriež atstājot 4-6 pumpurus.

Salcietība zemāka kā citām P.Sukatnieka šķirnēm (līdz –20°C) . Sliktos gados vāji nobriest, bet siltās vasarās ogām parādās zilganas svītras, kas nāk mantojumā no Hamburgas muskata.                                     

G.Vēsmiņa foto






















Veina