Jadviga
  • A.Gaiļuna selekcijas šķirne. Pēc G.Vēsmiņa klasifikācijas pieskaitāma pie otrās grupas vīnogām.
  • Šķirne pašapputes. Labāk aug pie dienvidu sienas. Aug  arī no Z  un  A vējiem aizsargātās platībās dārzā uz špaleras.
  • Atkarībā no laika apstākļiem ienākas  augusta beigās vai septembra pirmajā dekādē.    
  • Ķekari vidēji lieli (120 –150 gr), cilindriski vai koniski, ne pārāk blīvi. Pirmajā ražas gadā līdz 12 cm gari un 7 cm plati. Labas kvalitātes ogas, palielas (2-3 gr), spilgti sarkanas, vai sarkani violetas apaļas (līdz 22 mm diametrā): mīkstums salds, sulīgi gaļīgs ar patīkamu zemeņu aromātu. Sēklas vidējas. Cukuri labos gados sasniedz 17.5%, vidēji 16%, skābes –4g/l.
  • Augums ļoti spēcīgs. Apgriež atstājot 3 -4 pumpurus (literatūrā 6 –8). Ļoti  lielas lapas, noderīgas kulinārijā. Vasarā stipri veģetē,  tādēļ zaļo apgriešanu jāizdara stipri vairāk kā citām šķirnēm. Viengadīgie dzinumi nobriest labi     
  • Vidēji izturīga pret miltrasu (manā dārzā augsta), jāmiglo pirms un pēc ziedēšanas.  
  • Samērā laba ziemcietība ( –30ºC). Jāpiesedz pirmos 3-4 gadus
© 2021 Edmunds Būmanis
mājas lapu  izstrādāja individi.lv