Russkij jantarj
  • Maskavas lauksaimniecības Akadēmijas CĢL  L.Štīnas  selekcijas šķirne. Audzējama kā deserta vīnoga. 2012.gada lietainajā sezonā parādīja sevi teicami.
  • Veģetācijas periods vidējs (110–115 dienas).  Ogas ienākas septembra trešajā dekādē. Spēcīga auguma. Vasarā stipri jāretina.
  • Ķekari palieli, koniski vai izstiepti, vidēji blīvi. Svars 150 –300 g.
  • Ogas palielas, dzeltenzaļas saulē dzintar- rozīgas, apaļas ar stingru miziņu. Mīkstums gaļīgs, skraukšķīgs ar muskata aromātu. Cukuri 16–18%, skābe 7 –8 g/l. Ogas ienākas septembra otrajā vai trešajā dekādē.
  • Vidēja, pat laba viengadīgo dzinumu nobriešana, uz ziemu īsi apgriežot, atstāj 4-5 pumpurus. Veģetācijas sākumā obligāti jāizlauž liekie dzinumi.
  • Vidēji izturīga pret sēņu ierosinātām slimībām.  Ieņēmīga pret īsto miltrasu.
  • Stādāma pie sienas dienvidu pusē vai dārzā pie špaleras labi izsauļotā vietā.
  • Salcietība vidēja –22…25°C. Pirmie trīs gadi uz ziemu jāpiesedz. Pieaugušos krūmus turpmāk var nesegt.
© 2021 Edmunds Būmanis
mājas lapu  izstrādāja individi.lv